© crime-nieuws.nl

Politiechef vrijgesproken van verkrachting vrouw in auto vanwege ‘onbetrouwbare verklaringen’

Een politiechef is door de rechtbank vrijgesproken van verkrachting van een ondergeschikte vanwege onbetrouwbare verklaringen van de vrouw.

Tegen de 54-jarige man uit Almere werd door het OM een gevangenisstraf van drie jaar geëist. Uit het onderzoek blijkt volgens het OM dat de 54-jarige man uit Almere zich in 2019 na werktijd door het slachtoffer naar het station in Hoofddorp liet rijden. Op een parkeerplaats bij het station heeft hij het slachtoffer in de auto tegen haar wil in gezoend om haar vervolgens naar een meer afgelegen plek te laten rijden. Daar hadden de twee gemeenschap. Dat was volgens het slachtoffer tegen haar wil.

De voormalige politiechef ontkent de aantijgingen en zegt dat er die avond geen misbruik heeft plaatsgevonden. Volgens de verdachte wilde het slachtoffer juist gemeenschap met hem en dat hij daar niet van gediend was. De aangifte en verklaringen van het slachtoffer vinden volgens justitie echter steun in diverse andere verklaringen van onder andere collega’s en een vertrouwenspersoon.

De rechtbank ziet dit duidelijk anders en acht de verklaringen van de vrouw op ‘cruciale punten onvolledig en wisselend’. Daarnaast is er geen steunbewijs voor de verkrachting en vermeende ontucht, zodoende is de voormalige politiechef vrijgesproken.