© Politie

Politiehond, pepperspray en agenten met lange wapenstok bij familieruzie Dordrecht

In Dordrecht heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht na een uit de hand gelopen familieruzie. Eén van de verdachten dreigde zelfs met een klauwhamer en de politie moest pepperspray en een hond inzetten.

Rond 18.15 uur maandagmiddag kwam er een melding binnen bij de politie van een ruzie in de Willem Barentszstraat. Verschillende familieleden die in de buurt wonen hadden ruzie gekregen en de hele buurt genoot mee. Agenten zijn direct naar de betreffende locatie gereden om de boel onder controle te krijgen.

Met een lange wapenstok kreeg de politie de ruziemakers uit elkaar. De vader van één van de vechtersbazen was boos dat zijn zoon werd opgepakt en is naar binnen gerend om een klauwhamer te halen. Hiermee dreigde hij in de richting van een agent. Met pepperspray en een diensthond kon de man worden aangehouden. Ook een andere verdachte, een man van 21, liep een bijtwond op van een politiehond.

In totaal zijn zes mannen tussen de 18 en 54 jaar en een 47-jarige vrouw gearresteerd voor mishandeling, belediging en opruiing. Eén meisje raakte en is nagekeken door de ambulance. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de uit de hand gelopen familieruzie.