Politiehonden ingezet en agenten met wapenstokken in actie tegen vechtersbazen

Agenten hebben bij een vechtpartij op de Grote Markt in Goes diensthonden in moeten zetten om de rust terug te brengen. De vechtpartij ontstond op zaterdag 2 september rond 4.15 uur.

Toen agenten op de vechtpartij afkwamen, keerde de groep vechtersbazen zich tegen de politie. Deze groep luisterde niet naar aanwijzingen van de politie en gedroegen zich gewelddadig en dreigde verbaal met geweld. Agenten moesten op linie gaan staan en hun wapenstok gebruiken om de rust te herstellen. Ook werden twee diensthonden ingezet.

Twee agenten raakten gewond toen ze aangevallen werden. Een 24-jarige man uit Oost-Souburg is aangehouden voor het mishandelen van een van de dienders. Ook een van de diensthonden zou zijn geschopt. Uiteindelijk keerde de rust terug.

De twee agenten hebben aangifte van mishandeling, openlijke geweldpleging, belediging en bedreiging gedaan. De politie doet onderzoek naar de zaak en bekijkt daarvoor onder andere camerabeelden uit het uitgaansgebied. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.