Politiemol Mark M. meldt zich bij justitie en zit nu vast in gevangenis

De 31-jarige Mark M. die ook bekendstaat als de politiemol heeft zich vanochtend gemeld bij justitie en zit vast. M. is overgebracht naar de gevangenis van Roermond waar hij kan beginnen aan zijn straf.

Mark M. was van 2009 tot zijn arrestatie in oktober 2015 werkzaam bij de politie. Hij wordt verdacht van het lekken van informatie aan derden. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat hij ruim 28.000 keer informatie had opgezocht in politiesysteem BlueView. Mark M. ontkend betaald te zijn voor geheime politie-informatie.

Volgens de rechter heeft M. ‘het aanzien van de politie ernstig geschaad’, en heeft hij het onderzoek naar criminelen ‘ernstig gefrustreerd’. Van omkoping is hij vrijgesproken. Tegen een handlanger werd drie jaar geëist en opgelegd door de rechtbank. Drie personen die de informatie zouden hebben afgenomen kregen ook cel opgelegd.

M. gaat nu in hoger beroep tegen zijn veroordeling. Volgens zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers is hij het er niet mee eens dat hij is veroordeeld voor corruptie, want er is geen bewijs dat hij geld zou hebben aangenomen voor het delen van vertrouwelijke informatie.

Toen M. vorig jaar werd vrijgelaten uit voorarrest en vertrok naar Oekraïne waren veel mensen bang dat hij zich niet zou melden. De veroordeelde ex-politieman heeft woord gehouden en heeft zich netjes gemeld om zijn opgelegde straf van vijf jaar uit te zitten.