Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Ponypacks met drugs gepakt en aanhoudingen na inval in café Den Haag

De politie heeft bij een inval in een café in Den Haag, een partij ponypacks met drugs aangetroffen. Er zijn dertien verdachten aangehouden.

Bij politiebureau Jan Hendrikstraat kwamen er signalen binnen dat er in de horecagelegenheid op de Laan in het centrym door de bezoekers verdovende middelen werden gebruikt. Uit het opsporingsonderzoek dat volgde bleek, volgens een politiewoordvoerder, dat er inderdaad sprake was van handel en gebruik van verdovende middelen. Op basis van de onderzoeksresultaten deden agenten afgelopen nacht rond 04.15 uur, onder leiding van een officier van justitie, een gerichte instap in het café.

Na controle van alle bezoekers hield de politie dertien personen aan. Nadat alle aanwezigen het pand hadden verlaten, troffen agenten in het café een ponypack aan. De agenten werden daarbij geholpen door een speurhond. Uit onderzoek blijkt het te gaan om harddrugs. Van de dertien aangehouden personen bleken negen personen daadwerkelijk drugs bij zich te hebben. Eén verdachte, een 67-jarige man uit Den Haag, zit nog vast en wordt maandag 17 februari voorgeleid. Het onderzoek naar mogelijke drugshandel wordt voortgezet.