Poolse vrouw blijkt na onderzoek toch niet vermiste Britse meisje Madeleine McCann te zijn

Een Poolse vrouw die beweerde het vermiste Britse meisje Madeleine McCann te zijn blijkt te hebben gelogen.

Dat is gebleken uit onderzoek van de politie. De vrouw kwam recent in het nieuws met de bizarre claim het vermiste Britse meisje te zijn. Ze was zo overtuigd van haar gelijk dat ze zelfs opriep bereid te zij tot het ondergaan van een DNA test. Dat was niet nodig want het verhaal van de vrouw blijkt van geen kant te kloppen. Ze heeft mentale problemen maar weigert volgens haar familie behandeling. Dit zou een manier zijn geweest om beroemd te worden. Dat is op zich enigszins ook gelukt want ze haalde ruim 1 miljoen volgers binnen op Instagram.

Julia Wendel heeft enige tijd terug een Instagram account aangemaakt met de naam @iammadeleinemccann. De vrouw zegt het vermiste Britse meisje te zijn. Wendel werd naar eigen zeggen zelfs al benaderd door de familie McCann voor een dna-test, al werd dat nog niet bevestigd door de familie zelf.

Sinds 2007 is het meisje spoorloos verdwenen. Ze was samen met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz. Er zijn veel theorieën in de jaren de revue gepasseerd over wat er met het meisje zou zijn gebeurd. Dit is één van de nieuwste theorieën. Echt bewijs heeft Wendel niet maar wel wat vage verhalen. De Britse en Poolse politie zien geen aanleiding om onderzoek te doen naar de beweringen.

Justitie in Duitsland gaat er momenteel vanuit dat Christian Brückner het meisje heeft verkracht en vermoord. Dit is gebaseerd op bepaalde elementen in het onderzoek. De verdachte werd in oktober vorig jaar formeel aangeklaagd voor het misbruiken van vijf kinderen. Hij is echter niet aangeklaagd in de zaak McCann vanwege gebrek aan bewijs.