De Rotterdamse politie heeft dinsdag 1 juli in een witwasonderzoek een Porsche Panamera en een Rolex in beslag genomen. De eigenaar is aangehouden.

De 30-jarige verdachte viel in 2013 meerdere keren op door de dure auto waarin hij reed en de dure spullen die hij had. Daarop startte de politie een onderzoek naar onverklaarbaar vermogen.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat hij niet alleen in een dure auto reed maar ook prijzige sieraden en kleding droeg. Zijn legale financiële situatie bleek niet voldoende te zijn voor zulke prijzige spullen.

Omdat vermoedt werd dat de Panamera met crimineel verkregen vermogen was betaald werd door rechercheurs nader onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat de Porsche bijna helemaal contant is betaald. Waar het geld vandaan kwam is niet duidelijk.

Dinsdag 1 juli werd overgegaan tot actie en is de verdachte aangehouden voor witwassen. De Porsche en een Rolex zijn bij zijn aanhouding in beslag genomen. Naar de herkomst van de Porsche en de Rolex en mogelijk ander vermogen wordt een onderzoek ingesteld.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl