Potentiële koper slaat op de vlucht met scooter

Dinsdag 19 februari ging een potentiële koper van een scooter er plotseling vandoor zonder te betalen. Daarop zette de verkoper en zijn moeder direct de achtervolging in om de zogenaamde ’testrijder’ aan te houden.

Een jongen uit Linschoten wilde van zijn scooter af en zette die te koop op Marktplaats. Daarop werd hij niet veel later gebeld door een potentiële koper. De man leek interesse te hebben en er werd een afspraak gemaakt voor dinsdagochtend 19 februari op het Stationsplein-Noord in Woerden.

Dinsdagochtend troffen de jongens elkaar daar op de afgesproken tijd. Alles ging goed of leek goed te gaan in ieder geval. Daarop maakte de koper een proefrit op de scooter. Dat ging heel eventjes goed totdat de verkoper zag dat de potentiële koper wel erg ver door reed voor een testrit en er kennelijk vandoor ging met de scooter.

Daarop sprong de verkoper gelijk in zijn auto eveneens zijn moeder en beide zette de achtervolging in. De rit ging via de Papekop naar de dijk richting Gouda. Eenmaal in Gouda aangekomen probeerde de verdachte zijn achtervolgers af te schudden door kris-kras door de stad rijden.

Op een gegeven moment raakten ze de verdachte ook echt kwijt en stapten daarop uit hun auto’s en doorzochten de wijk te voet. Daarbij zagen ze de verdachte weer langsrijden en belden direct de politie. Opnieuw raakten ze de verdachte kwijt, maar vonden de scooter gelukkig wel terug op een grasveld. De verdachte was spoorloos verdwenen en van hem ontbreekt op dit moment nog ieder spoor.

Bron: Politie