President Donald Trump komt met ‘briljante’ plan om leraren te bewapenen

President Donald Trump komt met het ‘briljante’ plan om leraren te gaan bewapenen om schietpartijen zoals recent op een school in Florida te voorkomen.

Volgens Trump zouden de schutters waarschijnlijk niet eens naar een school gaan als ze weten dat er gewapende leraren rondlopen. Waar Trump kennelijk geen rekening mee houd is het feit dat de leraren ook door kunnen draaien en leerlingen in hun klas beginnen dood te schieten.

De president luisterde ook naar scholieren die smeekten voor een wijziging van de wapenwetgeving in de VS. Trump liet weten het wapengeweld op scholen aan te pakken door betere controles in te voeren en de geestelijke gesteldheid van mensen te checken voor ze een vuurwapen kunnen kopen.

Na elke schietpartij wordt er gepraat over wat er aangepast kan worden om dit in de toekomst te voorkomen. Helaas blijft het altijd bij praatjes en zal het ook deze keer niet anders zijn. Er gaat helemaal niets veranderen en over een week of twee gaat iedereen weer over tot de orde van de dag.