© Crime-Nieuws.nl

President Joe Biden verleent gratie aan Amerikanen veroordeeld voor wiet

De Amerikaanse president Joe Biden heeft gratie verleend aan duizenden personen die veroordeeld zijn voor kleine hoeveelheden wiet.

Dat heeft de president bekendgemaakt. Het gaat om een federaal pardon voor mensen die veroordeeld zijn voor onder meer het in bezit hebben van kleine hoeveelheden softdrugs. ‘Er zijn duizenden mensen die eerder op federaal niveau zijn veroordeeld voor het bezit van cannabis, die als gevolg daarvan werk, huisvesting of onderwijsmogelijkheden kunnen worden ontzegd’, aldus de president in een verklaring. Door de kwijtschelding vervallen lopende straffen en worden straffen uit het verleden geschrapt. Dit is goed nieuws voor mensen die een baan zoeken en een straf voor wiet op hun strafblad hebben staan.

In de VS legaliseren steeds meer staten het gebruik, productie en verkoop van wiet. In Canada is het al legaal op landelijk niveau. Alleen Nederland zit nog met het belachelijke gedoogbeleid waarbij er wel verkocht mag worden, maar inkoop en productie zijn totaal niet gereguleerd. Helaas lijkt het er niet op dat de Nederlandse overheid bereid is om wiet volledig te legaliseren.