De politie in Rotterdam heeft afgelopen week na een preventief fouilleeractie in het centrum een grote hoeveelheid aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om 82.000 euro cash.

Agenten hielden op hotspots in het centrum zoals het Oude Westen, Witte de Withstraat, het Scheepvaartkwartier en het Wijnhavengebied preventief fouilleeracties. Dit leidde tot de aanhouding van een bestuurder die 6.000 euro op zak had waar hij geen goede verklaring voor had. Hij is aangehouden op verdenking van witwassen.

Vervolgens werd in overleg met het OM de woning van de man doorzocht. Daar troffen agenten in een tas 30.000 euro, een rooster met een bedrag van 17.000 euro eronder, en in een jaszak zat nog eens 19.000 euro.

Terwijl de agenten bezig waren met de doorzoeking stond er plotseling een man voor de woning. Hij werd direct aangehouden en zijn auto is in beslag genomen. Een sleutel van een van de verdachten leidde de politie naar een ander adres in Rotterdam.

De betreffende woning werd ook doorzocht en daar werd een half geladen vuurwapen in de slaapkamer gevonden en een kluis met 10.000 euro erin. Het geld en een aantal spullen zoals laptops en mobiele telefoons zijn in beslag genomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het geld en de opgepakte personen.