‘Prijs op hoofd politieagent’ gezet door criminelen uit Brabantse onderwereld

De politie heeft onderzoek ingesteld naar een ernstige bedreiging van een politieagent. Mensen uit de onderwereld zouden een prijs op zijn hoofd hebben gezet.

Naar aanleiding van informatie dat een criminele groepering via sociale media op zoek zou zijn naar de betreffende agent, stelde de recherche een onderzoek in. Er zou een beloning van tienduizenden euro’s zijn uitgeloofd voor informatie over de agent. De bedreigde agent werkt bij een lokaal politieteam in Brabant waarbij hij zowel in uniform als in burger werkt.

Mogelijke aanleiding voor de bedreiging zou zijn dat de agent werd ingezet bij een actie in een pand in Bergen op Zoom inzake een drugsonderzoek. Omstanders hebben na deze politieactie informatie over de agent op sociale media gedeeld. De politie heeft afgelopen week meerdere personen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de bedreigingen. Het onderzoek wordt voortgezet en de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het bedreigen van gezagsdragers in het algemeen en het beramen van aanslagen op politiemensen zijn zeer ernstige gedragingen die volstrekt onacceptabel en onaanvaardbaar zijn. Politie en justitie zullen er alles aan doen wat in hun vermogen ligt om dreigingen tegen overheidspersoneel weg te nemen, onder andere door interventies in het criminele milieu. Aldus de politie.