De Spaanse politie heeft een drugssmokkel-bende opgerold die met duikers hasj van de bodem van de zee haalden. Bij de actie is bijna 9 ton aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek naar de verdachten werd eind maart gestart nadat de Guardia Civil een partij hasj ontdekte op de bodem van de zee. Daarop werden de smokkelaars in de gaten gehouden en geobserveerd door de politie. Uit de observaties bleek dat de hoofdverdachten zich bevonden in Almeria.

De smokkelbende haalde hasj uit Marokko en dumpte dat in zee. Met duikers of een speciale ballon, die tot 2000 kilo per keer naar boven kan halen, werden de partijen hasj naar het oppervlak gehaald en het land in gesmokkeld. De smokkelaars gingen zeer professioneel te werk.

Agenten hebben de afgelopen week invallen gedaan op verschillende locaties in het zuiden van het land en aanhoudingen verricht. In totaal zijn vijftien verdachten aangehouden. Op de bodem van de zee werden tonnen hasj aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat in totaal om 8936 kilogram.