Dinsdag 5 november heeft de politie in Huis ter Heide een professionele hennepkwekerij met duizenden planten ontdekt en ontmanteld. Er is een aanhouding verricht.

De politie stelde een onderzoek in naar een woning aan de Kolonievaart naar aanleiding van meerdere meldingen over de mogelijke aanwezigheid van een kwekerij in de woning. Dinsdag jongstleden werd overgegaan tot doorzoeking van het pand.

In de woning troffen agenten drie kweekruimtes aan met in totaal circa 3.500 planten. Verder werd nog een kweekruimte aangetroffen met ongeveer 1.000 stekjes en een droogkamer. De gehele kwekerij was zéér professioneel aangelegd en ingericht. Zo werden onder meer temperatuur en voeding volledig geregeld door computers.

De elektriciteit voor de kwekerijen werd opgewekt door een in een schuur weggewerkt aggregaat en deels via een professioneel aangelegde aftakking van het elektriciteitsnet. De bewoner van het pand was ten tijde van doorzoeking aanwezig en is aangehouden. De 31-jarige man is ingesloten voor nader onderzoek.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl