Profvoetballer Beugelsdijk wordt niet vervolgd voor matchfixing met gele kaart

Justitie gaat profvoetballer Tommie Beugelsdijk niet vervolgen voor matchfixing vanwege gebrek aan bewijs.

Naar aanleiding van meerdere meldingen in 2021 en een aangifte van gokaanbieder Unibet werd er een onderzoek gestart. Het zou gaan om ongebruikelijk gokgedrag rond een gele kaart tijdens de wedstrijd tussen Sparta en PSV op  16 januari 2021. Een van de verdachten was volgens het OM de bij Sparta spelende voetballer Tommie Beugelsdijk.

De zaak wordt nu geseponeerd omdat er geen bewijs is dat Beugelsdijk afspraken heeft gemaakt om bewust een gele kaart te krijgen. Dit betekent dat er naar aanleiding van het onderzoek niet voldoende bewijs is gevonden om de zaak succesvol naar zitting te brengen. ‘Het FP heeft als doel financiële ondermijning in de sport aan te pakken. De aanpak van matchfixing en aanverwante risico’s in de sport is daar een onderdeel van. Het is van belang dat criminelen geen grip krijgen op sport en uitslagen. Signalen die we krijgen – nationaal en internationaal – worden beoordeeld op aanknopingspunten voor strafrechtelijk onderzoek’, aldus officier van justitie Anne de Leeuw.

Tijdens het onderzoek is volgens het Openbaar Ministerie (OM) wel gebleken dat er relevante bevindingen zijn die tuchtrechtelijk aanleiding kunnen geven voor (nader) onderzoek en om die reden is deze informatie overgedragen aan de KNVB.