© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Prominent lid Black Lives Matter-beweging door hoofd geschoten bij schietpartij

Een prominent lid van de Black Lives Matter-beweging in het Verenigd Koninkrijk, is door haar hoofd geschoten.

Het slachtoffer is Sasha Johnson en ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis in Londen:

In het Verenigd Koninkrijk is een prominent lid van de Black Lives Matter-beweging in haar hoofd geschoten. Sasha Johnson ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis in Londen.

In een verklaring van de politieke partij waarvan ze lid van is, Taking The Initiative (TTIP), staat dat dit is gebeurd “na talloze doodsbedreigingen”.

‘Sasha heeft altijd gestreden voor zwarte mensen en het onrecht dat de zwarte gemeenschap wordt aangedaan, en is zowel lid van BLM als Taking the Initiative. Sasha is ook moeder van drie kinderen en een uitgesproken stem voor onze mensen en onze gemeenschap.’ Aldus een verklaring van de politieke partij Taking The Initiative (TTIP).

De politie in Londen heeft bevestigd dat er een 27-jarige vrouw gewond is geraakt bij een schietpartij. Verdere details wil de politie in verband met onder meer de privacy van het slachtoffer niet geven.

Er is een onderzoek ingesteld naar de toedracht rond de schietpartij. Het zou volgens de recherche niet om een gerichte aanval gaan. Mogelijk had het te maken met rivaliserende bendes. De politie houdt alle scenario’s open. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.