Quote 500 bende staat terecht

De rechtszaak tegen de zogenaamde ‘Quote 500 bende’ is gestart. In de zaak staan tientallen mensen terecht voor inbraken bij zéér rijke mensen, bij voorkeur mensen die in de Quote 500 stonden. Zodoende zijn ze aan de naam de ‘Quote 500 bende’ gekomen.

De bende bestond uit zeker 26 personen, die aan de hand van de Quote 500 bepaalde bij welke Rijke Nederlander er ingebroken zou worden. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zouden ze daarbij voor miljoenen buit hebben gemaakt.

Bij het onderzoek naar de ‘Quote 500 bende’ werden veel geavanceerde opsporingsmiddelen gebruikt. Zo werden er onder meer peilbakens onder voertuigen geplaatst en werden verdachten bespied middels camera’s en richtmicrofoons.

In laptops van enkele verdachten ontdekte de politie dat er veelvuldig gegoogled werd op mensen uit de Quote 500. Ook werd er geregeld gezocht naar goudprijzen en werden er adressen van welvarende Nederlanders aangetroffen op de navigatiesystemen van verdachten. Desalniettemin ontkennen ze betrokken te zijn geweest bij de inbraken of beroepen zich op hun zwijgrecht.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl