Raketwerper en machinegeweer gevonden in klopjacht voortvluchtige militair België

In het onderzoek rond de voortvluchtige Belgische militair, heeft de politie een machinegeweer en een raketwerper gevonden.

De 46-jarige Justin C. wordt door de politie in België gezocht voor het bedreigen van virologen, waaronder de prominente viroloog Marc van Ranst. Hij werd direct na de bedreigingen samen met zijn gezin in veiligheid gebracht.

De politie stelde een klopjacht in en is op zoek gegaan naar de zwaarbewapende militair. Gisteravond om 18.00 uur vond een boswachter de auto van de militair aan de rand van het Dilserbos, niet ver van de Nederlandse gemeente Sittard-Geleen. De kentekens van de Audi waren verwijderd. In de auto werden de wapens gevonden.

Van de gezochte verdachte ontbreekt momentee nog ieder spoor. Ook de Nederlandse politie is op de hoogte gesteld mocht de man met extreemrechtse denkbeelden de grens over vluchten.

De bedreigde viroloog Marc van Ranst heeft op Twitter gereageerd op de bedreigingen van C. Hij benadrukt dat bedreigingen aan zijn adres vrijwel altijd uit extreemrechtse hoek komen. Het onderzoek en klopjacht in deze zaak is in volle gang.