Arrestaties en busje vol kleding gepakt na ramkraak modezaak centrum Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft zondagochtend aanhoudingen verricht na een ramkraak in het centrum op een modewinkel aan de Lijnbaan. Een deel van de buit is gevonden in een busje.

Bij de politie kwam rond 08.00 uur melding binnen van een inbraak in een modezaak op de Lijnbaan. Ter plaatse bleek dat er een ramkraak gepleegd was. De daders maakten kleren buit en sloegen op de vlucht.

Na het horen van getuigen startte de politie direct een onderzoek en gingen met meerdere eenheden op zoek naar een busje. Op de Bentinckplein zagen agenten een voertuig dat voldeed aan de beschrijving. In de bus werd ook kleding aangetroffen die volgens de politie waarschijnlijk afkomstig is van diefstal. Het voertuig werd daarop in beslag genomen voor verder onderzoek.

De inzittenden waren op dat moment al verdwenen. In de nabije omgeving troffen agenten twee mannen aan die een ‘ongeloofwaardig verhaal’ hadden. Bij verdere controle bleken zij gelinkt te kunnen worden aan het voertuig op de Bentinckplein. Het gaat om een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 55-jarige Rotterdammer. De twee mannen zijn aangehouden en zitten vast.