© Politie

Range Rover van eigenaar winkel verdacht in zedenzaak in beslag om slachtoffers te betalen

De politie heeft in een zedenzaak een auto in beslag genomen om eventuele schade van slachtoffers hiermee te kunnen betalen.

De 66-jarige man uit Veghel is aangehouden op verdenking van drie aanrandingen in 2015, 2019 en 2022. Hij zou één minderjarig meisje en twee volwassen vrouwen hebben aangerand. De verdachte is eigenaar van een winkel. De slachtoffers kwamen daar als klant en werden vervolgens volgens de meldingen misbruikt. In 2022 is er aangifte gedaan waarna er een onderzoek werd opgestart. Uit dat onderzoek bleek dat er opvallende overeenkomsten waren met een melding en aangifte van aanranding in 2019 en 2015.

Bij de melding in 2019 gaf het slachtoffer destijds aan geen aangifte te willen doen. De zaak uit 2015 is toen geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. Uiteindelijk heeft het slachtoffer van de aanranding in 2019 alsnog aangifte gedaan. Vanwege de aangiftes van aanrandingen uit 2019 en 2022 is er nu volgens een woordvoerder ook voldoende steun voor de aanranding uit 2015.

 De auto van verdachte is met machtiging van de rechter-commissaris in beslag genomen, zodat eventuele schade van de slachtoffers daaruit kan worden betaald. Het in beslag nemen van goederen in zedenzaken komt niet vaak voor, aldus de politie. De man zit vast en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De in beslag genomen auto. © Politie