© Pexels / Pixabay

Rapper gearresteerd op verdenking van moord na bekentenis in raptekst

Kenjuan McDaniel, een rapper uit Las Vegas, is gearresteerd op beschuldiging van moord. De politie zegt dat McDaniel de moord heeft beleden in een raptekst.

McDaniel werd op 29 augustus gearresteerd na een onderzoek naar de dood van Randall Wallace op 18 september 2021. Wallace werd doodgeschoten in zijn huis in Las Vegas.

De politie zegt dat een rechercheur in juli een muziekvideo van McDaniel op YouTube ontdekte. In de video rapt McDaniel over een moord. De tekst van de rapsong bevat details die alleen bekend waren bij de politie.

Een voorbeeld van een tekst uit de rapsong is: “De auto geparkeerd, dubbel op de voeten, de slimste manier om te glijden, naar binnen gereden, dubbel slot, man, zorg ervoor dat je je lichaam krijgt.”

De politie zegt dat de details in de rapsong overeenkomen met het bewijsmateriaal in de moordzaak. McDaniel wordt ervan verdacht Wallace te hebben vermoord met een vuurwapen.

McDaniel heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd. Hij heeft een voorlopige hoorzitting gepland op donderdag.

De arrestatie van McDaniel is een voorbeeld van hoe rapteksten soms als bewijsmateriaal kunnen worden gebruikt in strafzaken. Het is echter belangrijk op te merken dat rapteksten vaak fictief zijn en dat het niet altijd duidelijk is of een rapper de waarheid spreekt in zijn teksten.