Rapper JayJay Santana opgepakt voor grootschalige oplichting met designerkleding en webshops

De politie heeft in een onderzoek naar grootschalige oplichting met bekende designerkleding drie personen aangehouden. Eén van de verdachten zou Joel S. alias JayJay Santana zijn die eerder te zien was in het programma Opgelicht.

Het onderzoek werd enige tijd geleden gestart na meerdere binnengekomen aangiftes van oplichting. Meer dan honderd slachtoffers uit heel het land deden aangifte, nadat ze bestelde spullen niet geleverd kregen. Jassen, tassen en schoenen van absolute topmerken met kortingen tot wel 70 procent. Met zulke acties verleidde de 27-jarige hoofdverdachte afgelopen jaren tot het maken van bestellingen op allerlei professioneel ogende websites zoals merken-sale.nl en originalbrandsoutlet.nl, aldus een woordvoerder van de politie.

Mensen die een kledingstuk kochten kregen meestal niets geleverd. De mensen achter de wesbites gingen slim te werk en hanteerden geloofwaardige prijzen met kortingen waardoor veel mensen overstag gingen en dachten te maken te hebben met een eerlijke en echte verkoper van designerkleding.

Het geld dat klanten overmaakten kwam soms direct terecht op de bankrekening van de hoofdverdachte. Er werd ook gebruikgemaakt van geldezels die hun rekening beschikbaar stelden. Naast de hoofdverdachte heeft de politie ook een 25-jarige uit Schiedam en een 27-jarige man uit Hoogvliet aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De verdachten zitten vast en worden verhoord.