Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Rapper JoeyAK: ‘Ik heb niemand ontvoerd, de media beschrijft mij als maffia’

De Amsterdamse rapper JoeyAK heeft voor de rechter voor het eerst zijn zegje gedaan en ontkent de beschuldigingen. ‘Ik heb niemand ontvoerd, de media beschrijft mij als maffia.’

Volgens Het Parool meldde de 23-jarige Joël H. dat er geen sprake was van een ontvoering van een vrouw met kinderen. Verder zou hij naar eigen zeggen ook geen geld hebben witgewassen en/of wapens in bezit hebben gehad. Zijn succesvolle carrière is door de aanhouding ‘compleet vernietigd’.

JoeyAK stond donderdag samen met een aantal medeverdachten voor de rechter. De rapper werd met een beveiligd transport overgebracht naar de rechtbank omdat hij op een dodenlijst zou staan. Samen met zijn medeverdachten wordt H. verdacht van de ontvoering en marteling van een vrouw. Het geweld zou volgens justitie te maken hebben met een verdwenen partij cash.

De advocaat van JoeyAK heeft de rechtbank gevraagd om zijn cliënt voorlopig vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling rechtszaak. De rechter heeft dit geweigerd. De rechtszaak gaat op 15 september verder en zal ergens in november, naar verwachting, inhoudelijk worden behandeld.