‘Rapper Lil’ Kleine betrokken bij mishandeling in Amsterdamse club’

Lil’ Kleine wordt verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling in een Amsterdamse club.

Dat meldt het AD op basis van een aangifte en gesprekken op WhatsApp. De mishandeling zou op 7 december 2019 hebben plaatsgevonden tijdens de openingsavond van club Oliva aan het Rembrandtplein. Volgens de aangifte zou een destijds 27-jarige man de club zijn binnengelopen en per ongeluk een vrouw hebben aangestoten. De man zou naar eigen zeggen zijn excuses hebben aangeboden, maar Jorik Scholten alias Lil’ Kleine, die ernaast stond, zou agressief hebben gereageerd.

Toen het slachtoffer later met zijn vrienden de club uit wilde zou hij zijn opgewacht door de rapper en drie vrienden. Vervolgens werd de Amsterdammer door meerdere personen geschopt en geslagen. Volgens het slachtoffer was één van de personen die meedeed aan de mishandeling Lil’ Kleine.

De manager van Lil’ Kleine, Nathan Moszkowicz, bevestigt aan het AD dat de rapper door de politie is verhoord over het incident. ‘Ik kan slechts mededelen dat Jorik ongeveer een jaar geleden – eenmalig – is verhoord door de politie”, laat hij weten. “In dat verhoor heeft Jorik ontkend geweld te hebben gebruikt en hij heeft sindsdien niets meer van de politie gehoord.’

Het onderzoek naar de mishandeling is nog in volle gang. De politie heeft camerabeelden en gaat deze mogelijk tonen in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.