UPDATE: R’dammer opgepakt in onderzoek liquidatie De Meern

In het onderzoek naar de liquidatie van de 70-jarige Wout S. in De Meern, heeft de politie een verdachte uit Rotterdam aangehouden. Dat is dinsdag bekendgemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De aangehouden verdachte is een 53-jarige man afkomstig uit Rotterdam. Volgens een politiewoordvoerder gaat het om een man die eerder te zien was op beelden op tv. Daarop was te zien hoe een man van middelbare leeftijd een auto stal bij een Waalwijks garagebedrijf. Die gestolen auto werd later gebruikt bij de liquidatie van Wout S. in De Meern.

De 70-jarige Wout S. werd in juni bij zijn huis in De Meern geliquideerd. Na de liquidatie werd later een uitgebrande vluchtauto gevonden in Woerden. Twee jaar eerder werd ook al een moordaanslag gepleegd op het slachtoffer. Hij werd toen met een automatisch wapen beschoten en raakte zwaargewond, maar overleefde de liquidatiepoging.

UPDATE:
De opgepakte man wordt niet verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie maar alleen van autodiefstal. Dat meldt zijn advocaat aan RTV Utrecht.