‘Realityster Temptation Gianni van der B. ook gelinkt aan drugslab in België’

Realityster Gianni van der B. uit Temptation Island, één van de hoofdverdachten in het onderzoek naar de grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit ontdekt in Nederland, wordt nu ook gelinkt aan een drugslab in België.

Dat schrijft L1. Het gaat om een drugslab dat op 3 augustus 2020 werd ontdekt in het Belgische Leopoldsburg. Zowel Gianni als een vriend zouden volgens de krant nadrukkelijk worden gelinkt aan het opgerolde drugslab. Via Sky ECC pgp-telefoons zouden de twee hier over hebben gecommuniceerd. In een groepsgesprek zouden er foto’s zijn gedeeld die volgens de Belgische politie overeenkomen met het lab in Leopolsburg.

Van der B. zit momenteel vast voor de grootste en meest professionele crystal meth drugslab ooit ontdekt in Nederland. Het lab werd in de nacht van donderdag 29 op vrijdag 30 juli 2021 ontdekt bij een doorzoeking aan de Hoogbosweg in Nederweert. De politie kreeg de locatie in beeld door informatie uit versleutelde pgp-chatberichten. Eenmaal binnen bleek dat twee loodsen met elkaar in verbinding stonden en gebruikt werden om tot 100 kilo crystal meth te produceren. Dat is een productiecapaciteit van meer dan een miljoen euro per dag.