In het onderzoek betreffende de liquidatie van Rida Bennajem heeft de recherche een foto vrijgegeven van een man die tot nu toe nog onbekend gebleven is. Het rechercheteam wil graag in gesprek met hem. Of hij mogelijk te maken heeft met de gewelddadige dood van Bennajem wil de recherche niet zeggen.

Zaterdag 16 maart 2013 kwam er melding binnen dat er mogelijk geschoten zou zijn in de Comeniusstraat. Toegesnelde hulpdiensten troffen daar het levenloze lichaam van een jongeman aan. Reanimatie mocht helaas niet meer baten en hij stierf ter plekke aan zijn verwondingen.

Nader onderzoek wees al snel uit dat het slachtoffer een ‘bekende’ van de politie was. Het bleek te gaan om Rida Bennajem die al enige tijd nationaal en internationaal gezocht werd voor een overval in Leiden. Ondanks alle media aandacht bleek Bennajem gewoon te vertoeven in zijn stad, Amsterdam.

Waarom en door wie Bennajem geliquideerd is wordt op dit moment onderzocht. Op de straten van Amsterdam gonst het van de geruchten waarom hij zonodig dood moest. Wat veelvuldig wordt verteld is dat hij nog betaald moest worden voor enkele klussen en schieten nog altijd goedkoper is dan betalen. Maar of dit echt zo is weten alleen de hoofdrolspelers. En wellicht ook de man op de foto.

Klik hier voor de foto.

 Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Politie