UPDATE: Recherche zoekt getuigen na liquidatiepoging in Leiden

De recherche is op zoek naar getuigen inzake de schietpartij op de kruising van de Rooseveltstraat en de Gieterijstraat in Leiden. Het gaat hier naar alle waarschijnlijkheid om een doelgerichte poging tot liquidatie.

Rond 18.00 uur kwam er melding bij de politie dat er meerdere keren werd geschoten en dat er een zwaargewonde man op straat lag. Toegesnelde hulpdiensten troffen het zwaargewonde slachtoffer aan. Hij bleek meerdere keren te zijn geraakt en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Het gaat om een 50-jarige man uit Leiden.

Getuigen melden dat de man dor twee verdachten met bivakmutsen op hun hoofd onder vuur werd genomen. Na het schieten zijn ze op een scooter weggereden in de richting van de Telderskade. Ondanks een grote zoekactie met onder meer een politiehelikopter zijn er geen verdachten aangetroffen.

UPDATE: Het slachtoffer is eerder doelwit geweest van een poging tot liquidatie. Hij werd in Amsterdam op 11 november 2015 onder vuur genomen in een pand aan de Derkinderenstraat. Dat meldt het Leidsch Dagblad op basis van een betrouwbare bron.