De AK-47 (Avtomat Kalasjnikova obraztsa 1947 goda). | Foto ter illustratie!

Recherche pakt verdachten op voor liquidatie op straat in Almere

De recherche heeft in het onderzoek naar een liquidatie in Almere aanhoudingen verricht. De verdachten zijn allemaal afkomstig uit Amsterdam.

Onderzoek van de recherche heeft uiteindelijk geleid naar deze drie verdachten die afgelopen week zijn aangehouden. Het gaat om drie mannen van 28, 35 en 36 jaar oud, allen afkomstig uit Amsterdam. De 28- en de 35-jarige verdachten zijn inmiddels voorgeleid voor de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld voor 14 dagen en zitten in beperkingen. De 36-jarige man is na verhoor heengezonden.

Op 15 december 2015 werd de 56-jarige Ali Motamed onder vuur genomen op de Hendrik Marsmanstraat. Het slachtoffer werd vlakbij zijn bedrijfsbus beschoten door een onbekende man. De man raakte zwaargewond en is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij later bezweken aan zijn verwondingen.

Kort na de schietpartij brandde een auto uit op de Wodanstraat in Almere Poort. Het gaat om een blauwe BMW die door de daders gebruikt is als vluchtauto. De recherche denkt dat de uitvoerders van de liquidatie na het in brand steken van de BMW zich schuil hebben gehouden in een woning in Almere Poort.

Daarnaast zijn er beelden gevonden van de BMW, die dagen voor de moord te zien is op de Hendrik Marsmanstraat. Het onderzoek is in een stroomversnelling gekomen en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.