Blokken cocaïne (foto ter illustratie)

Recherche roept havenarbeiders Vlissingen op om anoniem info te delen over cocaïnesmokkel

De politie roept havenarbeiders op om informatie te delen over corruptie en grootschalige cocaïnesmokkel in het havengebied van Vlissingen.

Een digitale banneractie met daarin een oproep aan havenmedewerkers maakt onderdeel uit van Operatie Portunus, aldus een woordvoerder. In juli van 2020 werden aanhoudingen verricht in verband met de smokkel van cocaïne via Vlissingen. Na deze actiedag zijn er nog enkele mensen aangehouden.

Het rechercheteam heeft tijdens het onderzoek al informatie verzameld onder andere afkomstig uit het Encrochat onderzoek van de Landelijke Eenheid. Maar de politie vermoedt dat nog veel meer informatie beschikbaar is en hoopt nu dat medewerkers van de haven anoniem informatie willen delen.

Gedurende verschillende tijdsperioden zal de politie de komende dagen in en rond het havengebied digitale banners inzetten. Deze banners verschijnen op je smartphone, laptop, tablet of desktop als je op internet gaat. In de banner doet het onderzoeksteam een oproep om informatie te delen.