‘Recherche waarschuwde Ajax al eerder voor contacten Promes in zware criminele milieu’

Voetbalclub Ajax zou eerder al gewaarschuwd zijn door de recherche inzake de criminele contacten van voetballer Quincy Promes.

Dat schrijft Het Parool. Een delegatie van de recherche zou in het seizoen 2019/20 op bezoek zijn geweest bij Ajax voor een gesprek. De politie waarschuwde Promes volgens de krant tijdens dit gesprek over zijn ‘riskante contacten’. Hierbij zou ook algemeen directeur Edwin van der Sar aanwezig zijn geweest.

Het zou niet het eerste gesprek tussen de recherche, de profvoetballer en een vertegenwoordiger van Ajax zijn. Eerder zou de recherche al hebben gewaarschuwd over de omgang van Promes met de halfbroer van Jason L., die voor een liquidatie werd veroordeeld. De boodschap was dat de voetballer beter afstand kon houden van bepaalde personen.

De voetballer wordt inmiddels verdacht van het neersteken van zijn neef op een familiefeest in Abcoude. Recent bleek dat Promes de steekpartij toe heeft gegeven in afgeluisterde gesprekken. Met verschillende familieleden sprak de voormalige Ajax-voetballer over het steekincident enkele uren eerder op het feest. Opmerkelijk was het feit dat Promes afgeluisterd werd door de politie.

Het tappen van de voetballer zou te maken hebben met grootschalige drugssmokkel en deelname aan een criminele organisatie. Het ging specifiek om een partij cocaïne van 4000 kilogram die in Antwerpen werd onderschept. Voor de duizenden kilo’s cocaïne werden meerdere verdachten uit Amsterdam Zuidoost opgepakt.