Willem Holleeder bij College Tour © NTR

Rechtbank opent nieuwe zaal voor ’theater’ proces tegen Willem Holleeder

Vanwege de grote publieke belangstelling voor het proces tegen Willem Holleeder is er vanaf vandaag ook een extra zaal ingericht waar mensen via een videoverbinding alles kunnen volgen.

Bij de bunker in Amsterdam, waar het proces plaatsvind, stonden afgelopen tijd lange rijen om de zittingen bij te wonen. Veel mensen kwamen al om 5.00 uur ’s ochtends in de rij staan om zeker te zijn van een plek. Nu is er een extra zaal ingericht in de rechtbank aan de Parnassusweg. Ook hier zijn de plaatsen beperkt. De zaak tegen ‘de Neus’ gaat vandaag weer verder met het verhoor van zijn Astrid ‘Judas’ Holleeder.

Willem Holleeder alias ‘De Neus’ zit sinds december 2014 in voorarrest op verdenking van het medeplegen van moord/liquidaties en deelname aan een criminele organisatie. Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt Holleeder voor zijn vermeende betrokkenheid bij een reeks liquidaties, waaronder de liquidaties van mede-Heineken-ontvoerder Cor van Hout, vastgoedmagnaat Willem Endstra, vastgoedhandelaar Kees Houtman en crimineel John Mieremet.