Lijntjes cocaïne © crime nieuws

Rechter aangehouden voor drugssmokkel na vondst partij cocaïne in auto

Een Mexicaanse rechter is bij de Amerikaanse grens gepakt met een partij cocaïne in zijn auto. De man zit nu vast inzake drugssmokkel.

Rechter Eduardo Francisco Sais Peinado werd op 10 februari gearresteerd bij de grensovergang van San Ysidro. Douaniers controleerden zijn Jeep en troffen blokken cocaïne aan verstopt in de panelen van zijn deur. In totaal werd er rond de 18 kilo cocaïne aangetroffen bij de rechter.

De man is aangehouden en zit sindsdien vast in een Amerikaanse cel. Seis Peinado ontkent zelf iets te maken te hebben met drugssmokkel. De dag van zijn arrestatie is de rechter ontslagen door de autoriteiten in Tijuana waar hij werkzaam was. Of het ontslag te maken heeft met de drugssmokkel of dat hij net voor zijn ‘werktrip’ toevallig ontslag heeft gekregen is niet bekend. Vanwege privacy willen de autoriteiten daar niets over zeggen.

De voormalige rechter riskeert nu een jarenlange gevangenisstraf in de Verenigde Staten. Hij zit voorlopig, zonder borgtocht, vast in een cel in San Diego. Wanneer de rechter zelf voor de rechter moet staan is nog niet bekendgemaakt.