Vluchtauto gebruikt bij liquidatie Derk Wiersum in Amsterdam. © Politie

Rechter doet uitspraak in zaak liquidatie advocaat Derk Wiersum die Mocro Maffia kroongetuige bijstond

De rechtbank gaat uitspraak doen in de zaak rond de liquidatie van advocaat Derk Wiersum, die Nabil B. de Mocro Maffia kroongetuige bijstond.

De 37-jarige Giermo B. uit Almere en de 32-jarige Moreno B. uit Rotterdam worden ervan verdacht de liquidatie op Wiersum te hebben uitgevoerd. Na de moord startte de politie een groot onderzoek wat leidde naar de verdachten. Via camerabeelden en afgeluisterde gesprekken kreeg de politie bewijs in handen tegen de mogelijke uitvoerders van de liquidatie. Een derde verdachte, Anouar T., naar verluidt een neef van Ridouan Taghi, wordt ervan verdacht de gestolen auto’s te hebben geleverd.

De verdachten die volgens justitie de liquidatie zouden hebben uitgevoerd hebben van begin tot eind ontkent iets de met de zaak te maken te hebben. Verder hebben de mannen zich beroepen op hun zwijgrecht. Ook op de emotionele verklaring van de familie van de doodgeschoten advocaat kwam weinig reactie. Volgens het OM hadden beide mannen na de moord opeens opvallend veel cash geld terwijl ze daarvoor nooit de beschikking hadden over zulke aanzienlijke bedragen.

Tegen de vermeende uitvoerders van de liquidatie op de advocaat zijn levenslange gevangenisstraffen geëist. De rechtbank doet later vandaag uitspraak tegen de mannen. Een andere verdachte, Anouar T., naar verluidt een neef van Ridouan Taghi, moet zich later in een aparte strafzaak verantwoorden bij de rechtbank.

Vluchtauto gebruikt bij liquidatie Derk Wiersum in Amsterdam. © Politie