Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

UPDATE: Jos B. veroordeeld tot 12,5 jaar gevangenisstraf in zaak Nicky Verstappen

De rechtbank heeft Jos B. schuldig bevonden in de zaak rond het misbruiken en doden van Nicky Verstappen.

Tegen Jos B. werd eerder tijdens de rechtszaak 15 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist door het Openbaar Ministerie. Volgens advocaat Roethof moet zijn cliënt worden vrijgesproken. Over hoe zijn DNA op de kleding van Nicky is terechtgekomen heeft de advocaat samen B. uitleg over gegeven. De verdachte zou het kind naar eigen zeggen al dood hebben aangetroffen en heeft toen zijn kleding en lichaam aangeraakt. Vanwege zijn verleden besloot Jos B. weg te gaan en niet de politie in te schakelen. De familie van Nicky Verstappen gelooft de uitleg van B. niet en zien hem als dader.

De rechtbank acht de verdachte schuldig aan het misbruiken van Nicky Verstappen en vrijheidsberoving. Wat voor straf de rechtbank Jos B. op gaat leggen is nog niet bekend. Het lezen van het vonnis neemt enige tijd in beslag. Zodra meer bekend is wordt er een update geplaatst.

UPDATE: De rechtbank heeft Jos B. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12,5 jaar. Er is geen tbs opgelegd. De verdediging heeft aangegeven in hoger beroep te zullen gaan.