Jeffrey Epstein
Laatste politiefoto (mugshot) van zakenman Jeffrey Epstein, verdacht van misbruik. © Department of Justice

Rechterhand zedendelinquent Jeffrey Epstein komt niet vrij ondanks aanbod 28 miljoen borg

De vrouw die gezien wordt als rechterhand van Jeffrey Epstein, komt ondanks een aanbod van 28 miljoen dollar borg niet vrij.

Een voorgesteld borgtocht van tientallen miljoenen en brieven van meerdere familieleden en vrienden slaagden er niet in een federale rechter te overtuigen om Ghislaine Maxwell vrij te laten in afwachting van haar rechtszaak.

Rechter Alison Nathan wees maandag in een korte zitting de tweede poging van Maxwell tot voorlopige vrijlating af, en concludeerde dat geen van de nieuwe informatie de eerdere vaststelling van de rechtbank veranderde dat Maxwell, de vermeende rechterhand van de overleden zedendelinquent Jeffrey Epstein, een vluchtrisico vormt.

‘De rechtbank concludeert opnieuw dat geen enkele voorwaarde voor vrijlating redelijkerwijs kan verzekeren dat [Maxwell] zal verschijnen in toekomstige procedures,’ aldus de rechter.

Ghislaine Maxwell wordt verdacht van betrokkenheid bij het misbruiken van meisjes door zakenman Jeffrey Epstein. Er zouden tientallen slachtoffers zijn. Wat Maxwell precies voor rol heeft gespeeld volgens justitie zal later blijken tijdens de rechtszaak.