Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Rechtszaak acteur Thijs Römer van start inzake online misbruik minderjarigen

In Assen is de rechtszaak begonnen tegen de 44-jarige acteur Thijs Römer. Hij wordt verdacht van het online seksueel misbruiken van drie minderjarige fans.

De zaak kwam vorig jaar aan het licht toen een 20-jarige vrouw hem via Twitter beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen zij slechts 14 jaar oud was. Volgens haar moest ze naaktfoto’s naar de acteur sturen om een handtekening van hem te krijgen.

Na deze beschuldiging meldden zich nog twee andere jonge vrouwen, die soortgelijke ervaringen met Römer claimden te hebben. Een van hen beweerde dat Römer haar een figurantenrol had beloofd in ruil voor naaktfoto’s. Bovendien zou Römer zelf expliciete foto’s naar hen hebben gestuurd.

Het online misbruik zou hebben plaatsgevonden in de periode tussen november 2015 en november 2017. Römer heeft de beschuldigingen echter krachtig tegengesproken.

De rechtszaak in Assen zal nu moeten uitwijzen wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden en of de beschuldigingen tegen Thijs Römer gegrond zijn. Het proces zal ongetwijfeld grondig onderzoek en verhoor van getuigen en bewijsmateriaal omvatten om tot een rechtvaardig oordeel te komen. Het is van groot belang dat dit soort zaken serieus worden genomen en dat slachtoffers van seksueel misbruik de kans krijgen om hun verhaal te vertellen en gerechtigheid te vinden.