De rechtszaak tegen de twee mannen die ervan verdacht worden Samir Erraghib te hebben geliquideerd in IJsselstein, zal in De Bunker in Amsterdam plaatsvinden. In extra zwaar beveiligde rechtbank kan de veiligheid van betrokkenen worden gegarandeerd.

In De Bunker vinden rechtszaken plaats tegen mensen zoals Willem Holleeder of groepen zoals de Hells Angels. Deze rechtszaak gaat in De Bunker plaatsvinden omdat er eerder signalen waren van bedreiging van de familie van één van de verdachten.

Samir Erraghib werd in april op een parkeerplaats bij zijn woning, een flat aan de Lanceerbaan in IJsselstein, geliquideerd. Op het moment van schieten wilde hij net zijn dochtertje naar Arabische les brengen. De schutters openden het vuur en liquideerden het slachtoffer. Toen de twee mannen wilden wegrijden weigerde hun vluchtauto, een BMW, te starten.

De eerste verdachte, Abdelghani el H., werd al vrij snel opgepakt in de omgeving. Agenten troffen hem verstopt aan in een tuinhuisje in de buurt. Een paar dagen later werd de tweede verdachte, Bowy T., aangehouden op verdenking van betrokkenheid.