tattookillers liquidatie poging, liquidatie amsterdam tattoo killers
Wees daadkrachtig in het Chinees. © Politie

Rechtszaak ’tattookillers’ inzake liquidatie en begraven lichaam in Hoek van Holland van start

De zaak rondom de mannen die bekend zijn gaan staan als de ’tattookillers’ gaat deze week van start. Het draait om de moord op Onno Kuut.

Het onderzoek naar de moord op Onno Kuut uit Enschede kwam aan het rollen door een 33-jarige getuige. De man zou meerdere belastende verklaringen hebben afgelegd tegen de vier verdachten Cor P. (35), Evert S. (38), Brian P. (31) en Jeroen S. (41). Dit deed hij omdat hij naar eigen zeggen zelf op de dodenlijst van de groep zou hebben gestaan en besloot zodoende te gaan getuigen in ruil voor bescherming van politie en justitie.

Het lichaam van Onno Kuut werd op 25 maart 2009 aangetroffen in Hoek van Holland. Het slachtoffer bleek te zijn gemarteld voor zijn dood. Zijn dood zou te maken hebben met een fout gelopen liquidatie van Yasin Chakor en Boneka Belserang. Omdat de groep bang was dat Kuut zou gaan praten bij een eventuele aanhouding besloten ze, volgens de getuige, maatregelen te nemen. De rechtbank heeft zes dagen gepland voor de behandeling van deze zaak. De strafeis wordt daarna bekendgemaakt.