© Pixabay on Pexels.com

Rechtszaak van start rond reeks liquidaties motorclub Caloh Wagoh met 16 moordopdrachten

De rechtszaak rond liquidaties gepleegd door leden van motorclub Caloh Wagoh, gaat vandaag van start. Het Eris-proces is één van de grootste liquidatiezaken ooit in Nederland.

In een korte periode van acht maanden zijn vijf mensen geliquideerd, drie moorden voorbereid en zijn nog eens zeven mensen op een dodenlijst geplaatst om te worden geliquideerd. Er staan kopstukken en leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh voor de rechter. Veel bewijs komt uit verklaringen van kroongetuige Tony de G., een ex-lid van de club.

De president van Caloh Wagoh, Delano ‘Keylow’ R., zou opdrachten voor liquidaties hebben aangenomen. Vervolgens werden de opdrachten volgens justitie verdeeld onder verschillende moordcommando’s. Het ging om personen binnen de motorclub en daarbuiten.

Naast het bewijs uit de verklaringen van de kroongetuige heeft justitie ook pgp-berichten in handen waar gesproken werd over het liquideren van verschillende doelwitten. Slachtoffers werden midden op straat doodgeschoten, soms op klaarlichte dag. Of er getuigen in de buurt waren of niet, de liquidaties moesten gebeuren. Desnoods met het risico dat omstanders geraakt werden.

Ook het schieten op een leegstaande woning, als waarschuwing, bleek niet zonder gevaar voor omwonenden. Een kogel belandde in de veranda van de buren. En een dag eerder stonden verdachten per vergissing zelfs voor een verkeerd huis met een raketwerper. Het gezin dat er woonde mag van geluk spreken want de aanslag ging niet door omdat het wapen weigerde.

De verdachten in het grote Eris-proces rond leden van motorclub Caloh Wagoh worden gezien als ‘moordmakelaars’ van de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi. De zaak draait om meerdere liquidaties en pogingen daartoe. De hoofdverdachte is voorman en oprichter van Caloh Wagoh, Delano R. alias Keylow. Het meeste bewijs komt uit foto’s die Keylow heeft gemaakt van zeer belastende PGP-gesprekken over liquidaties. De 50.000 pagina’s tellende dossier wordt vanaf augustus 2021 tot april 2022 behandeld bij de rechtbank.