Reda N. is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 14 jaar celstraf voor het plegen van overvallen. Volgens de rechter is N. onder meer betrokken geweest bij de overval op multimiljonair Wim Zegwaard in maart 2012.

Daarnaast is Reda N. veroordeeld voor een woningoverval in Rotterdam. Verder stond hij ook terecht voor een overval in Honselersdijk. Omdat het signalement van getuigen teveel afweek is het niet bewezen geacht dat hij daar bij aanwezig was.

Het is zeer opmerkelijk dat Reda N. veroordeeld is tot 14 jaar celstraf voor onder meer de overval op Wim Zegwaard. Van betrokkenheid bij de overval op Zegwaard is geen schrijntje bewijs tegen N. De rechtbank ziet voor die overval geen rechtstreeks bewijs maar vindt dat het niet anders kan dan dat N. hiervoor verantwoordelijk was.

Het OM had eerst 18 jaar celstraf geëist maar heeft dat later naar beneden bijgesteld. Want voor een gewapende overval is de maximale straf 12 jaar. En omdat N. verdacht werd van meerdere overvallen kon daar nog vier jaar bovenop komen en was 16 jaar celstraf de hoogste straf die N. kon krijgen.