Reeks woninginbraken in Friesland

De politie onderzoekt een reeks inbraken/pogingen tot inbraak in woningen in Sneek, Makkum, Goutum en Leeuwarden. Alle gedupeerden hebben aangifte gedaan.

In Makkum zag een buurtbewoner zondagmiddag dat de ruit van een woning aan de Ds. L. Touwenlaan was ingeslagen en dat de deur op een kier stond. De politie werd gewaarschuwd en na enig onderzoek werd snel duidelijk dat er was ingebroken. De hele woning is overhoop gehaald, maar vooralsnog missen de bewoners niks.

In Sneek werd zondag aan het einde van de middag door bewoners van een woning aan de Kanadezenstrjitte ontdekt dat er was ingebroken. Een ruit was geforceerd om toegang te kunnen krijgen tot de woning. De dieven hebben sieraden meegenomen.

In Goutum hebben inbrekers ook niet sil gezeten want daar ontdekten de bewoners van twee woningen aan de Goutumerdyk dat ze bezoek hebben gehad van inbrekers. In één woning bleef het slechts bij een poging. Het huis waar ze wel in konden komen is volledig overhoop gehaald en  het is nog niet duidelijk wat de dieven precies hebben meegenomen.

Ook in Leeuwarden hebben ze zondag last gehad van inbrekers want daar werd geprobeerd om in diverse woningen in te breken. In woningen aan De Jokse, Van Beverwijckstraat, de Jelsumerstraat, de Lijsterstraat bleef het bij pogingen. Maar in een woning aan de Franckenastraat kwamen ze wel binnen na het forceren van een ruit. De hele woning werd doorzocht en overhoopgehaald . De dieven hebben sieraden en een onbekend geldbedrag gestolen.

Al met al hebben de inbrekers/inbreker in omgeving Friesland een drukke gehad en keihard gewerkt voor hun zuurverdiende gestolen geld. Laat ze vandaag maar lekker uitrusten en genieten van de buit.

Bron: Politie