Special Kush in de zon © crime-nieuws.nl

Rennende inbrekers op dak leiden naar wiet in flat Spijkenisse

In Spijkenisse heeft de politie zondagavond na een melding van een verdachte situatie zes inbrekers opgepakt en een wietkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Een bewoner hoorde kraakgeluiden op het dak van zijn appartement aan het Scherpgras en belde de politie. Gealarmeerde agenten zagen al snel dat een voordeur van een portiekwoning openstond. Ook roken ze een sterke wietlucht.

Terwijl de politie het pand binnen wil gaan rennen opeens vijf mannen over het dak en proberen via een andere portiek te ontkomen. Daar liepen ze zo in de armen van wachtende agenten. Een zesde verdachte werd op het dak aangehouden. De opgepakte inbrekers zijn vijf Bulgaren en een Irakees in de leeftijd van 18 tot 28 jaar.

In één van de woningen bleek een wietkwekerij met honderden planten aanwezig te zijn. In totaal stonden er zeker 600 wietplanten. De kwekerij is ontmanteld en de planten zijn vernietigd. De inbrekers zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast. De politie gaat nu onderzoeken wat de link is tussen de verdachten en de wietkwekerij.