© Instagram (@daveroelvink)

‘Reporter’ Dave Roelvink krijgt klappen van ME tijdens rellen Museumplein Amsterdam

Op het Museumplein in Amsterdam is het los gegaan tijdens een demonstratie. Hierbij kreeg ‘reporter’ Dave Roelvink ook klappen van de ME.

In verband met een illegale demonstratie ontstonden er wat ongeregeldheden waarbij de politie en Mobiele Eenheid werden ingezet. De politie moest onder meer waterkanonnen erbij halen om de demonstranten uit elkaar te krijgen.

Dave Roelvink woont niet ver van het Museumplein en besloot even buiten verslag te gaan doen van de rellen. Tijdens zijn report kreeg Dave plotseling ook klappen van de ME. Hij kwam kennelijk iets te dichtbij en de politie reageerde met knuppels.

‘Ik was aan het filmen, komen er 3 van die gasten op me af en ik krijg me een paar klappen op mijn rug met een knuppel!’ aldus reporter Roelvink. ‘Wat een zooitje vriend, dit is echt lijp gap. De hele boel staat op klappen. Kabinet Rutte is gevallen, nou, voor de mensen hier is het nog niet genoeg.’