Bij de invallen vanochtend in Leeuwarden is er beslag gelegd op een grote hoeveelheid contant geld, waardevolle goederen, waaronder een Aston Martin van 380.000 euro, boten en sieraden. Bij de actie zijn vier mannen aangehouden.

De politie was een onderzoek gestart naar het uitgavenpatroon van de twee hoofdverdachten, mannen van 34 en 47 jaar oud uit Leeuwarden. Het patroon en hun bezittingen leken niet overeen te komen. Dat was aanleiding voor het Openbaar Ministerie om in oktober 2013 een team te formeren om een financieel onderzoek te starten. Dit onderzoek heeft geleid tot de invallen vanochtend.

Op vijftien locaties in Leeuwarden, Gasteren en Assen zijn doorzoekingen gedaan. De 47-jarige verdachte is in zijn woning aangehouden. De 34-jarige verdachte is in een pand aan de Oostergoweg aangehouden. In dit pand bleek ook een in werking zijnde hennepkwekerij aanwezig te zijn met zo’n 800 oogstrijpe planten. Behalce de 34-jarige hoofdverdachte waren in de kwekerij nog twee mannen, van 34 en 45 jaar oud uit Leeuwarden, aanwezig. Beide zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Bij de invallen is beslag gelegd op één woning en een loods. Daarnaast is  er op zeker 150.000 euro cash en 250.000 euro aan liquide middelen beslag gelegd. Bovendien is een aantal kluizen aangetroffen dat nog nader onderzocht moet worden. In totaal zijn vijf auto’s in beslag genomen, waaronder een Aston Martin ter waarde van 380.000 euro en een Audi ter waarde van 54.000 euro. Ook is er nog beslag gelegd op twee boten, een heftruck, een scooter, een grote hoeveelheid kleding, schoenen en sieraden.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl