Rick H. veroordeeld tot 16 jaar cel voor doodslag en wapenbezit

Vrijdag 22 februari heeft de rechtbank in Amsterdam Rick H. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar voor doodslag op de 24-jarige Bilal el H. Tevens is hij veroordeeld voor een poging tot doodslag op diezelfde dag, 29 oktober 2011 de dag dat Bilal werd doodgeschoten, en vuurwapenbezit. De officier van justitie had een gevangenisstraf van 18 jaar geëist.

Op die fatale 29 oktober 2011 zat Bilal in een auto met drie vrienden. Op de Albert Cuypstraat worden ze onder vuur genomen door H. Volgens getuigen pakte Rick zijn pistool vanachter zijn broeksband en schoot gericht op het slachtoffer Bilal. Daarop draaide de auto weg waarop H. het nodig vond om nog 6 keer te schieten in de richting van de auto.

Tijdens de rechtszaak is het duidelijk geworden dat Bilal om niks is doodgeschoten. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet. Alvorens Rick het nodig vond om zijn pistool te gebruiken zou ook geen erge ruzie zijn geweest. Het enige wat gezegd zou zijn door iemand in de auto is: ‘Wat is er?’ En dat was blijkbaar aanleiding genoeg voor H. om  iemand dood te schieten.

En daarvoor moet hij nu 16 jaar de cel in.