ridouan taghi gezocht
Ridouan (Redouan) T. verdacht van opdracht geven tot reeks liquidaties. © Politie

Ridouan Taghi over neef en advocaat Youssef T.: ‘gebruikt voor spelletje met justitie en media’

Ridouan Taghi zegt zijn neef en advocaat Youssef T. te hebben gebruikt voor een spel met justitie en de media.

Neef Youssef T. wordt door justitie beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie en betrokkenheid bij het beramen van plannen voor een ontsnapping. De advocaat werd bij een actie van het OM aangehouden in de EBI. Hij heeft altijd ontkend betrokken te zijn geweest bij een ontsnapping en zegt alleen maar tijd te hebben willen rekken.

Bij de rechtbank moest vandaag Ridouan Taghi verschijnen om te getuigen. Hij heeft verklaard zijn neef alleen te hebben gebruikt om te bewijzen dat zijn rechten werden geschonden. Hij had namelijk het gevoel afgeluisterd te worden en gaf zodoende berichten door als test. Het was volgens Taghi een spel met justitie en de media.

Op de vraag of er een plan was om te ontsnappen heeft Taghi ontkend. Hij zei wel te fantaseren over ontsnappen. ‘Ik denk niet dat er een gevangene bestaat die daar niet over fantaseert. Zelfs een vogel wil uit een kooi, en het is in Nederland niet strafbaar als je zonder geweld ontsnapt.’ Aldus Taghi in de zwaarbeveiligde rechtbank in Amsterdam.