Rijexaminator aangehouden voor fraude

Vrijdagochtend 3 oktober heeft de politie een 62-jarige rijexaminator van het CBR aangehouden op verdenking van grootschalige fraude met rijexamens.

De man wordt ervan verdacht dat hij examenkandidaten die hem geld betaalden liet slagen voor hun praktijkexamen. Uit onderzoek is gebleken dat mogelijk honderd kandidaten op deze manier aan hun rijbewijs zijn gekomen. Naast de rijexaminator zijn ook drie rijschoolhouders (45, 47 en 66 jaar oud) en een 29-jarige rijinstructeur aangehouden.

De 62-jarige rijexaminator uit Purmerend kwam in beeld bij de politie na een aangifte van het CBR. Uit onderzoek van het CBR was gebleken dat opvallend veel kandidaten voor het praktijkexamen slaagden als ze afreden bij de verdachte. Hij zou via de verdachte rijschoolhouders geld hebben aangenomen van kandidaten die hij vervolgens liet slagen. De recherche startte direct na de aangifte een onderzoek. Dit onderzoek leidde naar de rijschoolhouders en de rijinstructeur. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.