Een Yeezy schoen. © Adidas

Rijke jongeman beroofd van 80.000 euro bij deal om Yeezy’s te kopen in Amsterdam

In Amsterdam is een man beroofd van 80.000 euro toen hij in het havengebied een partij Yeezy Adidas-sneakers wilde kopen. Het slachtoffer had een deal gemaakt maar het bleek om een beroving te gaan.

Dat meldt De Telegraaf. De rechter moest door de verdachten bijgepraat worden over de Yeezy schoenen en hoe populair ze zijn onder jongeren. Het gaat zelfs zo ver dat mensen nachten voor een winkel gaan liggen om nieuwe Yeezy’s op de kop te slaan.

Een rijke jongeman wilde een partij van de sneakers kopen om deze door te verkopen en geld te verdienen. Er werd met de verdachten een deal gemaakt waarna er afgesproken werd in het havengebied. Het tijdstip en locatie zouden al alarmbellen af moeten laten gaan bij de koper maar die kwam gewoon opdagen met geld en al. Volgens de rechter is de man al eerder beroofd en zou hij voorzichtiger moeten zijn vooral als mensen voor zo een deal midden in de nacht op een verlaten plek willen afspreken.

Eenmaal op locatie bleken er helemaal geen Yeezy schoenen aanwezig te zijn en moest het slachtoffer een groot geldbedrag afgeven. In totaal 80.000 euro. De officier van justitie heeft gevangenisstraffen tussen de twee en drie jaar geëist tegen de vier verdachten. Daarnaast moeten ze 80.000 euro plus 2700 euro smartengeld betalen als het aan justitie ligt. De rechter doet uitspraak op 14 februari.