Rijksrecherche zoekt getuigen in onderzoek dood 38-jarige man in politiebureau

In een onderzoek naar de dood van een man in een politiebureau in Apeldoorn worden getuigen gezocht.

De Rijksrecherche is momenteel bezig met een onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de dood van een 38-jarige man in het politiebureau van Apeldoorn op zondagmiddag 23 juli.

De man was aangehouden vanwege verward gedrag op de kruising Snipweg /1e Wormenseweg in Apeldoorn ter hoogte van snackbar Piet Friet. Na zijn aanhouding werd hij onwel en ondanks reanimatiepogingen is hij ter plekke overleden.

De Rijksrecherche doet als onafhankelijke instantie onderzoek naar dit soort incidenten en staat onder leiding van een officier van justitie van het Openbaar Ministerie. Het doel is om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er precies is gebeurd voor, tijdens en na de aanhouding van de man.

Om het onderzoek goed te kunnen uitvoeren, roept de Rijksrecherche getuigen op zich te melden als zij iets hebben gezien rond het tijdstip van de aanhouding. Daarnaast worden mensen die beschikken over beelden van de gebeurtenissen ook gevraagd om deze te delen met de Rijksrecherche. Zij kunnen zich melden via de aangegeven website.

Het onderzoeksteam heeft op dit moment geen verdere informatie om te delen, omdat zij de feiten nauwkeurig en in alle rust willen onderzoeken. Zodra er een update beschikbaar is, zal het Openbaar Ministerie Oost-Nederland deze delen op hun officiële kanalen.